Malzemeler:
15 adet kuru incir
1,5 su bardağı su
1 kahve fincanı fındık
1 kahve fincanı kuru üzüm
1,5 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı ceviz içi
1 kahve fincanı şamfıstık
1 kahve fincanı fındık
1 kahve fincanı kuru üzüm
1,5 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı ceviz içi
1 kahve fincanı şamfıstık
Tarif:
Kuru incirlerin saplarını kesip iyice yıkayın ve Borcam tencerenin kapağı içine yanyana dizin. Ortalarını çukurlaştırıp ceviz, üzüm ve fındık karışımını doldurun. Şerbeti için, bir tencereye1,5 su bardağı suya aynı ölçüde toz şekeri koyarak koyulaşıncaya kadar kaynatın Hazırladığınız şerbeti cevizlerin üzerinde gezdirip daha once 180 C’de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra, isteğe gore taze krema ve nar tanesi ile süsleyip servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder