14 Mayıs 2011 Cumartesi

Arap Tava Tarifi

Arap Tava Tarifi




Malzemeler :
300 Gr Orta Yağlı Kuzu Kıyma
3 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Büyük Boy Kuru Soğan
4 Diş Sarımsak
4-5 Adet Yeşil Sivri Biber
1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı Margarin
1/2 Yemek Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
Hazırlanışı :
Soğanımızı yemeklik doğrayalım. Biberlerimizi ince kıyalım. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde hazırlayalım.
Yağımızı geniş bir tencerede erittikten sonra soğanları ilave edelim. Soğanlarımızı sararıncaya kadar karıştıralım. Ardından biberlerimizi ekleyelim. 3-4 dakika karıştırdıktan sonra etimizi ekleyerek kavuralım. Kıymamız tane tane olunca içine salçamızı ekleyip tüm malzemeye yedirelim. Önce sarımsaklarımızı ince kıyarak ilave edelim ve 1-2 dakika karıştıralım, ardından domatesleri de ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tuzumuzu ve kimyonumuzu ekleyelim. Son olarak yemeğimizi geçmeyecek kadar su ilave edelim. Tenceremizin ağzını kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişirelim.
Pişirmenin ardından üzerine bolca karabiberimizi serpip 5 dakika ağzı kapalı dinlendirdikten sonra servise sunabiliriz.
Püf Noktası :
  • Kuzu eti, arap tavanın vazgeçilmezi olsa da dana eti tercih etmek isterseniz kaburga bölümünden kıyma çektirerek kullanabilirsiniz. Orta yağlı olması lezzeti için önemlidir.
  • Acılı yemekleri tercih ediyorsanız bu yemeği mutlaka dayanabildiğiniz bir acı biber çeşidi ile hazırlamanızı tavsiye ederim.
 Not :
  • Arap Tava yemeğinin bir diğer ismi de Arap Kebabı’dır. Hatay, İskenderun bölgesinde oldukça sık pişirilir.
  • Arap Tavanız ertesi güne kaldığında; 1/1 ölçekte pilavlık bulgur ilave edip, bulgurun 1,5 katı da su ekleyerek çok lezzetli bir meyhane pilavı çeşidi de elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder