15 Şubat 2012 Çarşamba

Şambaba tatlısı tarifi



Malzemeler:
4 su bardağı un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 küçük paket (125 gr) margarin (oda sıcaklığında)
1 çay fincanı pudra şekeri
1 fiske tuz

şurup için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
·         Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtınız.
·         Unun ortasını açınız, bir bardak ılık sütle kabartılmış mayayı, yumuşamış yağı, yumurtaları şeker ve tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yapınız.
·         Hamuru ılık bir yerde iki misli kabarana kadar bekletiniz.
·         Küçük tart kalıplarını yağlayınız ve hamuru kalıpların yarısını geçmeyecek şekilde paylaştırınız.
·         Kabarması için tekrar bekletiniz.
·         İyice kabardıktan sonra fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişiriniz.
·         Şurup için bir tencereye suyu ve şekeri koyunuz.
·         Şeker eriyip şerbet kaynayınca limon suyunu ilave edip şerbetinizi ılımaya bırakınız.
·         Fırından çıkan tatlıları ılıyınca kalıplarından çıkartınız ve ılık şerbetin içine atınız.
·         Tatlılar şerbeti iyice çekince çıkartınız ve servis tabağına diziniz.
·         İyice soğuduktan sonra tepelerini biraz kesiniz ve kaymak koyunuz.
·         İsterseniz üstlerini çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapınız.
·         Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder