25 Ocak 2014 Cumartesi

Peynir Helvası


Helva için malzemeler 

* Yarım kg. tuzsuz taze keçi veya koyun peyniri (ben keçi peyniri kullandım) 
* 1 su bardağı şeker 
* 3 yemek kaşığı buğday nişastası 
* Bir tatlı kaşığı tereyağı 
* Bir avuç soyulmuş badem 
* Arzuya göre tarçın 

Peynir helvasının yapılışı 


* Taze peyniri elinizle iyice parçalayın 
* İçine nişastayı katıp pürüzsüz olana kadar yoğurun 
* Teflon tavaya tereyağını alıp eritin 
* Peynir ve nişasta karışımını katın,kısık ateşte tahta kaşıkla döve döve karıştırın 
* Sararmaya başlayınca şekerini katın,beş dakika daha kavurun 
* Son olarak bademleri çok az yağda kavurup,helvaya ilave edin. 
* Helvayı ocaktan alınca ister sıcakken bir tabağa yerleştirin,isterseniz soğumasını bekleyip,elinizle köfte sıkar gibi sıkıp servis edin. 


Not: Taze keçi veya koyun peyniri genelde çok yağlı olduğu için içine konulan yağ miktarını en aza indirdim. İnanın fazla bile geldi. Helvanın çok fazla kızarmasına müsade etmeyin,aksi halde istenen lezzeti yakalayamazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder