25 Ocak 2014 Cumartesi

Yassı Kadayıf Tarifi



Malzemeler: 

1 çorba kaşığı yaş maya 
Alabildiği kadar un 
1 su bardağı şeker 
1 su bardağı su 
2 yumurta 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi 
sıvı yağ 
Şerbet için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, limon 

Hazırlanışı: 


Bir tencereye ılık su koyarak maya ile şekeri suda karıştırarak eritin. Un ilave ederek karıştırın ve sıvı bir hamur elde edin. Karışımın ağzını kapatıp, kabarıncaya kadar bekletin. Teflon tavayı kısık ateşe koyun. Karışımdan azar azar alarak tavaya dökün. Yuvarlak şekil almasını sağlayın. Bu işleri hamur bitene kadar tekrarlayın. Hepsini ters yüz ederek pişirdikten sonra her birinin içine çekilmiş ceviz koyup kapatın. Tatlı için su ile şekeri kaynatarak koyu bir şerbet elde edin. Şerbetin içine birkaç damla limon damlatın. İki adet yumurtayı çırpın. Bir tavaya yağ koyarak kızdırın. İçine ceviz koyarak kapattığınız hamurları yumurtaya bulayıp kızgın yağa atın. Kızgın yağdan aldıktan sonra hamurları ılık şerbetin içine atın. Biraz şerbetin çekmesini bekledikten sonra üzerine ince ince çekilmiş fıstık ya da Hindistan cevizi rendesi serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder