6 kişilik Gerekli malzeme:
Yarım kg yağlı dana kıyma
Yarım kg kuru soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pulbiber
Yarım demet maydanoz,
tuz
Köfte için:
Yarım kg yağsız dana kıyma (iki kere çekilmiş)
4 su bardağı köftelik bulgur
Tuz,
su
Yapılışı:
Soğanları ince ince doğrayıp margarinde pembeleştirin. Yağlı kıymayı ve tuzu ilave edip kavurun. Karabiber, pulbiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi soğumaya bırakın.
Yağsız kıymaya tuz, bulgur ve 2 su bardağı suyu serperek ekleyin. Bulgurla kıyma birbirini tutana kadar yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından bir parça alıp yuvarlayın. Avucunu-zun içinde tutarak ve işaret parmağınızla bastırarak çukurlaştırın. Soğutulmuş iç malzemeyi içine doldurup köfteyi kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri kaynamış tuzlu suda haşlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder