Acı Soslu Hindi Lokması
Malzemelerimiz :
Üçyüz gram hindi eti
Sekiz Adet mantar
Dört Tane yeşil biber
Sosunu Hazırlamak Üzere:
Altı-Yedi tane acı kırmızı biber
Bir adet domates
Bir Diş sarımsak
Bir Miktar tuz, zeytinyağı
Bir Miktar kekik
Yapılışı:
Öncelikle Tencereye yağ koyup ardından kuş başı hindileri bırakıyoruz ve kavuruyoruz.
Sotelemiş olduğumuz hindi etlerine,kestiğiniz biber ve mantarı bıraktıktan sonra Dört dakika kavuruyoruz
Servisi hangi tabakla yapacaksak oraya alıyoruz.
Etlerin üzerine kürdan takıyoruz.
Öncelikle kırmızı biber daha sonra domates son olarakda sarımsağı bıkarak tuz ve kekik
ekledikten sonra hazırladığımız bu sosu etin üzerinde gezdirerek döküyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder