11 Mayıs 2011 Çarşamba

Çikolatalı Sufle

Çikolatalı Sufle


    4 adet yumurta 2 çorba kaşığı un 3-4 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker Üç buçuk çorba kaşığı tereyağı 2 çay bardağına yakın kakao 90 gram bitter çikolata 1 paket kabartma tozu Pudraşekeri, krema

YUMURTALARIN akını ve sarısını ayırıp, ayrı iki kaba alın. Süt, şeker, un ve tereyağını (1 çorba kaşığını ayırın) kıvam alana kadar pişirin. Sırasıyla içine kakao ve bitter çikolatayı ekleyin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını kabartma tozu ile çırpın. Ilınmış karışıma katın. Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta aklarını bir çimdik tuzla kar haline getirin (sufle fırına girmeden hemen önce). Porsiyonluk güveç kaplarının dibine tereyağı sürün. Pudraşekeri ve un serpin. Hamur malzemesini güveçlere doldurun (boşluk kalacak biçimde). Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine pudraşekeri serpip, dilerseniz krema ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder