12 Mayıs 2011 Perşembe

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav



Malzemeler:
½ kg hamsi
1 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 orta boy soğan
2 tatlı kaşığı kuş üzümü 
2 tatlı kaşığı fıstık
1 su bardağı su 
1 çay kaşığı şeker 
yenibahar 
karabiber 
kırmızı toz biber 
tuz

Hazırlanışı:

Tuzlu ve sıcak suda yarım saat beklettiğiniz pirinçleri yıkayıp, süzün. Tencereye koyduğunuz sıvıyağda pembeleşene kadar çam fıstıklarını çevirin ardından yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin, pembeleşene kadar çevirerek pişirmeye devam edin. Süzdüğünüz pirinci tencereye ekleyince şekeri de katıp bir dakika kavurun, bu esnada suda bekletip süzdüğünüz kuş üzümünü, baharatları ve tuzu ekledikten sonra suyu koyup, altını kısarak, suyunu çekene dek pişirmeye devam edin. Önceden ayıklayıp, süzdüğünüz hamsileri, bir fırın kabına ortadan başlayarak kenarlara doğru dizin, pişen pilavı içine döküp, aynı şekilde pilavın üstünü de üst üste.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder