4 Mayıs 2011 Çarşamba

Kabak çorbası

  • Kabak çorbası


  • 6 kişilikPişirme Süresi:20 dkHazırlama Süresi:10 dk

    Kabak çorbası malzemeleri


    2 kabak1 yemek kaşığı un1 litre süt25 gr tereyağıYarım demet dereotuTuzÜzeri için20 gr tereyağı1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


  • Kabak çorbası hazırlanışı




  • Kabak çorbası : Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyın. İnce rendeleyin.

    Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edin ve hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü eklerken karıştırmaya devam edin.

    Süt kaynayınca rendelenmiş kabakları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dere otunu ince kıyarak çorbaya ekleyin.

    Küçük bir tavada tereyağını eritip pulbiber ekleyin. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ ve kıyılmış dereotu dökerek sıcak servis yapın.AKLINIZDA BULUNSUN
    Kabak çorbasına isteğe göre haşlanmış pirinç, yeşil mercimek veya nohut ilave ederek farklı bir tat yaratabilirsiniz.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder