20 Mayıs 2011 Cuma

Karışık Pizza

Karışık Pizza



Malzemeler

    Hamuru için: 4 su bardağı un Yarım paket (20 gram) yaş maya 1 çay kaşığı tozşeker Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Yeteri kadar ılık su Sosu için: Yarım çay bardağı süt 1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası Yarım çorba kaşığı biber salçası Üzeri için: Yarım kangal sucuk 5 dilim salam 1 adet küçük boy soğan 5 adet sivri biber 5-6 adet mantar 15 adet zeytin Tuz, karabiber, kekik 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine tozşeker ve 1 su bardağı su ilave edin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve kabarmasını bekleyin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Üzerine erimiş maya, sıvıyağ ve tuz ekleyip yoğurmaya başlayın. Azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika dinlendirin. Sosu için, sütü küçük bir kaba alın. Üzerine domates ve biber salçalarını ekleyin. İyice karıştırıp kenara alın. Üzeri için, sucuğu dilimleyin. Soğanı piyazlık doğrayın. Sivri biberi ince kıyın. Mantarları doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Dinlenen hamuru, unlanmış tezgahta, elinizle 30-35 cm çapında açın. Kenarlarını hafifçe yükseltip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Tüm yüzeyine salçalı karışımı sürün. Üzerine sucuk, salam, soğan, sivri biber, zeytin ve mantar yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 -20 dakika pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder