Marmelat Bisküvi
MALZEMELER
1 YUMURTA
150 GR. MARGARİN
VEYA TEREYAĞI (YUMUŞAMIŞ)
2,5 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1/2 PAKET KABARTMA TOZU
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
2 ÇORBA KAŞIĞI MARMELAT PUDRA ŞEKERİ (ÜZERİNE SERPMEK İÇİN)
1 YUMURTA
150 GR. MARGARİN
VEYA TEREYAĞI (YUMUŞAMIŞ)
2,5 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1/2 PAKET KABARTMA TOZU
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
2 ÇORBA KAŞIĞI MARMELAT PUDRA ŞEKERİ (ÜZERİNE SERPMEK İÇİN)
HAZIRLANIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Unun ortasını açıp yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurtayı, kabartma tozunu, tarçını ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 1/2 cm. kalınlığında açalım. Hamurdan bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım veya kurabiye kalıpları ile keselim. Kesilen parçalarm yarısımn orta kısımlarını başka bir kalıpla keselim. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim Orta kısımlarına marmelat süpür diğer delikli parçaları üzerine oturtalım ve pudra şekeri ile eleyelim.
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Unun ortasını açıp yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurtayı, kabartma tozunu, tarçını ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 1/2 cm. kalınlığında açalım. Hamurdan bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım veya kurabiye kalıpları ile keselim. Kesilen parçalarm yarısımn orta kısımlarını başka bir kalıpla keselim. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim Orta kısımlarına marmelat süpür diğer delikli parçaları üzerine oturtalım ve pudra şekeri ile eleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder