1 Mayıs 2011 Pazar

Meşhur Çayeli Usulu Kurufasulye Tarifi


Meşhur Çayeli Usulu Kurufasulye Tarifi

MALZEMELER 

Islatılması İçin: 

Yarım kilogram kuru fasulye 
2 su bardağı süt 
1 çay kaşığı toz şeker 
Yarım litre su 

Sosu için: 

Yarım kilogram yağsız kuşbaşı et, 
1 çorba kaşığı salça, 
1 çay kaşığı karabiber, 
1 paket tere yağ (500 gr.) 
Bir çay kaşığı tuz 

HAZIRLANMASI 

Birgün önceden fasulye tencereye koyulur, içersine yarım litre su, iki subardağı süt, 1 çay kaşığı toz şeker ilave edilir ve ertesi güne kadar bekletilir. 
Ertesi gün fasulyenin akşamki suyu dökülür ve aynı ölçüdeki yeni su ve süt koyulup çok kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. 

Sosu için : 

Et tencereye koyulur suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.Tereyağ ilave edilerek kavrulur, salça ve karabiber, ilave edilir. 
Haşlanan fasulyenin üzerine hazırlanan sos ilave edilir, tuzu koyulur ve on dakika daha kaynatılır. 
Fırın 150 derecede ısıtılır veTencerenin ağzı folyo ile kapatılarak 30 dakika fırında pişirilir. Fırın kapatıldıktan sonra da kapağını açmadan 20 dakika kadar dinlendirilir. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder