10 Mayıs 2011 Salı

Revani


    Revani

    Malzemeler

    4 adet yumurta 4’er kahve fincanı tozşeker, un, irmik ve yoğurt 2’şer kahve fincanı sıvıyağ ve portakal suyu 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limon suyu

Yapılışı


Şerbeti hazırlamak için, tozşeker suyu kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edip, soğumaya bırakın. Yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Daha sonra geriye kalan tüm malzemeyi ilave edip, iyice çırpın. Tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Revaniyi fırından çıkartıp, üstüne soğuk şurubu dökün. Üzerini kapatıp, 4 saat dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder