Rokalı Karides Salatası
Malzemeler
- 500 gr. dondurulmuş veya taze karides,
- 3 demet roka,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı dondurulmuş vişne,
- ½ çay bardağı zeytinyağı,
- 2 yemek kaşığı sirke,
- 1 adet limon suyu,
- 50 gr. rende kaşar peyniri,
- yeteri kadar tuz ve biber
Hazırlanışı
Karidesler ayıklanır ve tereyağı ile kavrulur. Tuz, karabiber ile tatlandırılır ve soğumaya bırakılır. Rokalar ayıklanır ve bol su ile birkaç kez yıkanır. Roka yaprakları el ile ikiye üçe bölünerek parçalara ayrılır. Derin bir salata kasesine alınır ve limon suyu ile tatlandırılır. Mutfak robotunda vişne, zeytinyağı, sirke ve tuz ezilerek karıştırılır ve bir sos elde edilir. Sos roka yapraklarının üzerine dökülür ve sosun üzerine de karideslere konur. Rende kaşar peyniri serpilerek servis edilir.
Karidesler ayıklanır ve tereyağı ile kavrulur. Tuz, karabiber ile tatlandırılır ve soğumaya bırakılır. Rokalar ayıklanır ve bol su ile birkaç kez yıkanır. Roka yaprakları el ile ikiye üçe bölünerek parçalara ayrılır. Derin bir salata kasesine alınır ve limon suyu ile tatlandırılır. Mutfak robotunda vişne, zeytinyağı, sirke ve tuz ezilerek karıştırılır ve bir sos elde edilir. Sos roka yapraklarının üzerine dökülür ve sosun üzerine de karideslere konur. Rende kaşar peyniri serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder