15 Mayıs 2011 Pazar

TUZLU BİSKÜVİ (büskevit) tarifi


TUZLU BİSKÜVİ


Malzeme ;
2 buçuk çay bardağı (250 gr.) un,
Biraz tuz,
3 çorba kaşığı (125 gr.) tereyağı ya da sofra margarini,
1 kahve fincanı su, Üzerine 1 kahve kaşığı tuz,
2 çorba kaşığı süt,
1 çorba kaşığı (silme) kümel.



Yapılışı :
Unun ortasını havuz gibi açın. Yağı, suyu ve tuzu ko­yup bir hamur yoğurun. Merdaneyle açıp üzerine biraz kü­mel serpin, katlayın, 1-2 saat dinlendirdikten sonra ya­rım santim kalınlığında açtığınız hamurdan çay bardağıyla yuvarlaklar kesip içi hafifçe ıslatılmış tepsiye dizin. Üzer­lerine çatal batırın. Sonra sütle tuzu karıştırıp fırçayla sü­rün üzerlerine. Kalan kümeli de serpin. Orta fırında 15-20 dakika pişirip çıkarın. Soğuyunca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder