9 Mayıs 2011 Pazartesi

Zeytinyaglı patlıcan dolması (Ege usulü)


Zeytinyaglı patlıcan dolması (Ege usulü)



Malzeme
6 adet patlıcan

7-8 adet sivribiber
6-7 domates, doğranmış
4 baş  sogan ince şekilde doğranmış
7-8  diş sarımsak ince doğranmış
sıvı yag kızartmak için
5 yemek kaşıgı sıvı yag
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze karabiber(kıra biliyorsanız 1 dakika önceden hazırlayınız)

Hazırlanması:

Patlıcanlarımızı suda yıkadıktan sonra güzelce soyuyoruz sonrasında ise 3 parçaya ayırıyoruz ve kabak dolması için içlerini oyunuz  aynı zamanda sıvı yagı tavaya koyup ısıtın.

Patlıcanların içlerinden çıkan kısımlarını orta ateşte tavada kızartalım. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayınız. Halka şeklinde doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış biberleri zeytinyağında bir kaç dakika özenle  kavurun. Domateslerimizi ekleyelim unutmayalım  Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin. Tuz, karabiber ve limon suyu ilave edip kapatın.

Harcımızı bir miktar soğuttuktan sonra önceden hazırladıgımız patlıcanların içine ilave ederek doldurun. Fırında bulunan tepsiye patlıcan ve içlerini  yatık şekilde yerleştirip  yarım su bardagı  kaynatılmış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya ilave ederek  patlıcanların üzerinde gezdirin.
220 derecelik fırında  10-12 dakika pişirin. işlem tamamlandıktan sonra ise Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder