Güveçte Mantarlı Et
Malzemeler
- Yarım kg kuşbaşı et
Yarım kg arpacık soğan
250 gram mantar
2’şer adet domates ve sivri biber
5-6 adet kiraz domates
2 diş ince kıyılmış sarmısak
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
ARPACIK soğanları ayıklayın ve yıkayın. Mantarları temizleyin ve limonlu suda bekletin. Derin bir kabın içinde kuşbaşı et, arpacık soğan, ince kıyılmış mantar, küp doğranmış domates, sivri biber, ikiye bölünmüş kiraz domates, sarmısak, karabiber, pulbiber ve kekik koyup karıştırın. Bu karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine tereyağı koyup yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder