7 Haziran 2011 Salı

Güveçte Mantarlı Et

Güveçte Mantarlı Et




Malzemeler

    Yarım kg kuşbaşı et Yarım kg arpacık soğan 250 gram mantar 2’şer adet domates ve sivri biber 5-6 adet kiraz domates 2 diş ince kıyılmış sarmısak Tuz, karabiber, pulbiber, kekik 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı

ARPACIK soğanları ayıklayın ve yıkayın. Mantarları temizleyin ve limonlu suda bekletin. Derin bir kabın içinde kuşbaşı et, arpacık soğan, ince kıyılmış mantar, küp doğranmış domates, sivri biber, ikiye bölünmüş kiraz domates, sarmısak, karabiber, pulbiber ve kekik koyup karıştırın. Bu karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine tereyağı koyup yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder