8 Haziran 2011 Çarşamba

Kırım Kebabı

Kırım Kebabı




Malzemeler

    200 gram bonfile 
    1 adet patlıcan 
    4 adet orta boy patates 
    5 çorba kaşığı yoğurt 
    1 çorba kaşığı tereyağı 
    2 adet domates 
    Tuz, kekik, karabiber, pulbiber 
    Kızartmak için:  Sıvıyağ

Yapılışı

Eti bir parmak kalınlığında uzun şeritler halinde doğrayıp kenara alın. Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyduktan sonra bir çatalla ezin. Jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğranmış patatesi sıvıyağda kızartın. Güveç kabının dibine patlıcanı yerleştirin. Üzerine kızartılmış patates ve çırpılmış yoğurdu koyun. Diğer taraftan bir tavaya tereyağı, et, küp doğranmış domates, tuz, kekik, karabiber ve pulbiberi alın. Et yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişen etli karışımı güveçteki yoğurdun üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder