5 Haziran 2011 Pazar

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği




Malzemeler:


Malzemeler: 3 Adet yumurta

Yarım bardak pudra şekeri 125 gr margarin

2 Tatlı kaşığı toz maya

3 tatlı kaşığı mahlep

2 fincan süt

1 Çorba kaşığı tuz

4.5 su bardağı un


Tarif:

Yapılışı: Unun ortasına bira mayası, yağ, yumurta, pudra şekeri, tuz ve mahlep koyularak yumuşak bir hamur elde edilir. Ilık bir yerde mayalanır. Mayalandıktan sonra dokuz eşit parçaya bölün ve her parçayı ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlayın. Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve fındık serperek fırına sürün (evde kalmadığı için ben fındık kullanmadım).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder