2 Ağustos 2011 Salı

Karışık Ege Zeytinyağlısı

Karışık Ege Zeytinyağlısı

Gerekli malzeme:

Zeytinyağlı kereviz için:1 kuru soğan2 kereviz2 patatesYarım çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı tozşeker2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı limon suyuTuz, su Zeytinyağlı enginar için:1 kuru soğan1 çay kaşığı tozşekerYarım çay bardağı zeytinyağı4 ayıklanmış enginar çanağı4-5 çorba kaşığı bezelye4 adet minik konserve mısırYarım limonun suyuTuz, suŞevket-i bostan için:500 gr şevketi bostan4 çorba kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tozşeker1 limonun suyu2 kaşık un2 diş sarımsakTuz, su
Zeytinyağlı kereviz için: Kerevizleri ve patatesleri soyup dilediğiniz şekilde doğrayın(Uzun dilimler veya küp halinde). Kuru soğanı ikiye kesip piyaz şeklinde doğrayın. Sarımsağı dilimleyin. Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını koyup soğan ve sarımsağı ekleyin. Tuz ve şeker ilave edip soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Doğradığınız kerevizleri ve patatesleri ilave edin. Üzerlerine gelecek kadar su ve limon suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak önce orta sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Zeytinyağlı enginar için: Soğanı piyazlık doğrayın. Geniş tabanlı bir tencereye soğanı ve zeytinyağını koyup 1-2 dakika kavurun. Bezelyeleri ilave edin. Tuz ve şeker ekleyip karıştırın. Enginarları tencereye yerleştirip 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayınca limon suyunu ve minik mısırları ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Soğuyunca tencerenin içindeki bezelye ve mısırları kaşıkla alıp enginar çanaklarının içine doldurarak servis yapın. 

Şevket-i bostan için: Yıkanmış şevketi bostanları zeytinyağı ile birlikte tencereye koyun. Birkaç dakika kavurup 1 bardak kadar sıcak su, tuz, tozşeker ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Arada bir kontrol edin ve suyu eksildiğinde azar azar sıcak su ekleyin. Bir kapta un, limonsuyu ve ezilmiş sarımsağı yarım bardak suyla karıştırın. Karışımı tencereye döküp bir taşım daha pişirin ve kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder