2 Ağustos 2011 Salı

Sütlü Badem Çorbası

Sütlü Badem Çorbası

BADEMLİ PADİŞAH ÇORBASI 
Gerekli malzeme: 
200 gr soyulmuş beyaz çiğ badem
100 gr tereyağı
150 gr un
1,5 su bardağı süt
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
  • Bademlerin bir kısmını servis için ayırın ve iri parçalar halinde kıyın. Kalan kısmını ise doğrayıcıdan geçirerek toz haline getirin.
  • Tereyağını tencereye alıp kısık ateşte eritin. Unu ilave edip helva kavurur gibi 5 dakika kavurun. Toz bademi ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte kavurun.
  • Yavaş yavaş sütü ilave edip bir yandan karıştırarak kıvamlı bir sıvı elde edin. Suyunu ekleyip tuz ve karabiber ilave edin. Çorba kaynamaya başladıktan itibaren 5 dakika daha pişirin.
  • Ayırdığınız kırık bademleri yanmaz bir tavada renk alana kadar kavurun. Birkaç kaşık tereyağı ekleyip yağ eriyince ocaktan alın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp kavrulmuş bademlerle süsleyerek servis yapın.
  • Bu çorbanın tarifi On Numara Restoran Şefi Erol çevik’e aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder