Sütlü Badem Çorbası
Gerekli malzeme:
200 gr soyulmuş beyaz çiğ badem
100 gr tereyağı
150 gr un
1,5 su bardağı süt
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
- Bademlerin bir kısmını servis için ayırın ve iri parçalar halinde kıyın. Kalan kısmını ise doğrayıcıdan geçirerek toz haline getirin.
- Tereyağını tencereye alıp kısık ateşte eritin. Unu ilave edip helva kavurur gibi 5 dakika kavurun. Toz bademi ilave edip 5 dakika daha kısık ateşte kavurun.
- Yavaş yavaş sütü ilave edip bir yandan karıştırarak kıvamlı bir sıvı elde edin. Suyunu ekleyip tuz ve karabiber ilave edin. Çorba kaynamaya başladıktan itibaren 5 dakika daha pişirin.
- Ayırdığınız kırık bademleri yanmaz bir tavada renk alana kadar kavurun. Birkaç kaşık tereyağı ekleyip yağ eriyince ocaktan alın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp kavrulmuş bademlerle süsleyerek servis yapın.
- Bu çorbanın tarifi On Numara Restoran Şefi Erol çevik’e aittir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder