10 Ekim 2011 Pazartesi

Kuymak (Mıhlama)


Malzemeler


    4 yemek kaşığı mısır unu.
    2 yemek kaşığı Trabzon tereyağı
    Trabzon yöresine has minzi peyniri veya yarım yağlı beyaz peynir
    1 tatlı kaşığı tuz
    1.5 su bardağı ılık su 


2 yemek kaşığı tereyağını çelik bir tavada eritin. Eriyen yağın içine 4
yemek kaşığı mısır ununu ilave edin. Mısır ununu tereyağını çekene kadar biraz kavurun. 1.5 su bardağı ılık suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 1-2 dakika orta ateşte karıştırın. Son olarak damak zevkinize göre peyniri ilave edin. Hazırladığınız karışımı 20 dakika kaynatın.
Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder