20 Kasım 2011 Pazar

Gelin Pastası tarifi

Gelin Pastası tarifi

1 kg süt,
2 yumurta sarısı,
1 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
1 paket kakao,
Yarım paket margarin,
2 paket krem şanti,
2 su bardağı süt,
Bol miktarda hindistan cevizi



Sütü yumurta sarısını unu şekeri ve kakaoyu bir tencereye koyup orta ısıda ve bir mikser yardımıyla kaynayana kadar pişiriniz (ancak kaynamaya yakın yarım paket margarinide ilave ederek).Birkaç dakika daha pişirin ve margarini eritin.


Daha önceden hazırlanmış fırın tepsisinin üzerini tamamen hindistan ceviziyle kaplayın ve pişirdiğimiz marmelatı onun üzerine yayıp bir sıpatula yardımıyla düzeltiniz ve dolaba soğumaya bırakınız.


Ayrı bir tarafta da 2 su bardağı ile krem şantiyi mikserle çırpıp onu da dolaba koyunuz.


İkisi de soğuduktan sonra krem şantiyi üzürine sürün, bıçakla kesip rulo haline getirin ve servis yapın.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder