18 Aralık 2012 Salı

İç Pilav tarifi




İç pilav malzemeleri

2 su bardağı pirinç
3 bardak et veya tavuk suyu
3 çorba kaşığı yağ
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Çeyrek kuzu ciğeri veya tavuk katısı, ciğeri, yüreği
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı siyah üzüm
1 demet dereotu
Tuz
Karabiber
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı

    İç pilav tarifi


    Bir tavaya bir kaşık yağ koyup kızdırın. Bunun içine leblebi kadar doğranmış kuzu ciğeri veya tavuk sakatatını koyup, sote edin. Tavayı ateşten indirip bir tarafa bırakın. Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, soğanı pembeleştirin. Üzerine çam fıstığını atın ve rengi değişene kadar kavurun. Üzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilave edin ve 2-3 kez karıştırarak kavrulduktan sonra sıcak et veya tavuk suyu koyun. Karabiber, tuz, yenibahar, tarçın, toz şeker, siyah üzüm, kıyılmış dereotu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra sote edilmiş sakatatı ilave edin ve karıştırıp demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder