31 Aralık 2011 Cumartesi

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi




KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI 
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 litre et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 baş soğan

Bir tencerede soğanı ve yağı
orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve
küçük
küçükdoğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15
dakika önce terbiyesini ilave edin.
--------------------------------------------------------------------------------
Aşağıdaki tarif ise kebapçılarda yediğimiz mercimek çorbası denemeğe değer bence


Kebapçı Usulü Mercimek Çorbası
1 Su Bardağı mercimek
1 Orta Boy patates
1 Orta boy kuru soğan
1 Orta boy havuç
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı un
1,5 Çorba kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Su bardağı et suyu


  • Mercimek yıkanır süzdürülür, soğan, patates ve havuç doğranır. Hepsi tercihen bir düdüklü tencerede 5 bardak su ilavesiyle, mercimek püre olana kadar haşlanır. 
  • Bir başka tencereye sıvı yağ ve un konur, orta ateşte unun kokusu gidene kadar kavrulur. 
  • Üzerine 1 su bardağı sıcak suda ezilmiş biber ve domates salçası konur. 
  • Salça da pişince nane ve karabiber eklenir. 
  • Bu arada haşlanmış mercimek ve sebzeler bir çırpıcı ya da mikser yardımıyla pürüzsüz hale getirilir. 
  • Bu karışım karıştırılarak azar azar naneli karışıma eklenir. Üzerine 1 su bardağı et suyu ve 3 su bardağı sade su konur. 
  • Kaynamaya başlayınca ocak kısık olarak 5 dakika daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.

  • Not: Bu çorbayı havuç kullanmadan da yapmak mümkündür. Havuç konmazsa, haşlama suyu 1 su bardağı eksik atılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder