12 Şubat 2012 Pazar

ILIK TERBİYELİ FAVA ÜZERİNDE KADAYIFA SARILI KARİDES (4 kişilik)


ILIK TERBİYELİ FAVA ÜZERİNDE KADAYIFA SARILI KARİDES 


(4 kişilik)
Malzemeler
4 adet jumbo karides
1 kase taze çiğ kadayıf
2 adet yumurta beyazı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı kuru iç bakla
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 diş sarımsak
¼ bağ Dereotu
1 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartma için sıvı yağ




Yapılışı

Kuru bakla bir gece önceden ıslatılır, ertesi gün suyu süzüldükten sonra bir tencere içinde iri doğranmış soğan ve havuçla birlikte yaklaşık 30 dakika pişirilir. Daha sonra bu karışıma tuz ve şeker ilave edilir, iyice çırpılarak püre haline getirilir. Zeytinyağı tavaya konduktan sonra brunuaz doğranmış sarımsakla birlikte püre bir süre kavrulur ve içerisine ince doğranmış maydanoz ilave edilir.. Koyulacak tepsinin yüzeyi su ile ıslatılıp karışım dökülür.

Hazırlanan fava ılık hale gelirken kadayıf, karides genişliğinde uzunlamasına açılarak tezgaha konur ve tuz ve kırmızı toz biberle harmanlanmış karides sarılır. Pişerken açılmaması ve iyi kızarması için yumurta beyazına bulanarak kızgın yağda pişirilir.

Ilık fava ile servis edilir.


Pratik Bilgi
Kadayıfınız kurumuş ise bir kase içerisine koyup üzerini streçle kapattıktan sonra içi su dolu kaynayan bir tencerenin üzerinde oturtup beş dakika beklettikten sonra alınız. Buharın etkisiyle yumuşadığını göreceksiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder