Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?
Evde pizza yapmak istiyorsunuz, pizza hamuru nasıl açılır?, pizza hamuru nasıl mayalanır?, pizza yufkası nasıl hazırlanır ? gibi sorular kafanızı kurcalıyorsa bu tarife mutlaka göz atın. Hem çok pratik hem çok lezzetli…
Pizza Hamuru Malzemeleri
Yarım kg ( 4 su bardağı un ),
150 ml ( 3/5 su bardağı ) kadar ılık su,
Tuz,
1 çay kaşığından biraz fazla toz şeker,
30 gram kadar yaş maya yada 15 gram kuru maya.
150 ml ( 3/5 su bardağı ) kadar ılık su,
Tuz,
1 çay kaşığından biraz fazla toz şeker,
30 gram kadar yaş maya yada 15 gram kuru maya.
Pizza Hamuru Üzeri İçin Malzemeler
5 adet domates ( orta büyüklükte ),
5 adet yeşil sivri biber,
10 adet dilimlenmiş salam,
5 adet dilimlenmiş uzun sosis,
300 ml domates sosu,
260 gram rendelenmiş kaşar.
5 adet yeşil sivri biber,
10 adet dilimlenmiş salam,
5 adet dilimlenmiş uzun sosis,
300 ml domates sosu,
260 gram rendelenmiş kaşar.
Pizza Yufkası Nasıl Yapılır?
Öncelikle pizza yufkasının mayalı içeriğinden dolayı çok fazla kabaracağından geniş bir hamur kabı seçmeniz daha sonrasında
sıkıntı
yaşamamanız açısından önemlidir yani geniş bir kap kullanmanız gerekmektedir.
Hamur kabınızın içine 1 su bardağı suyu döktükten sonra üzerine şeker ve mayayı serpiştirin. Karışım bu şekilde 3,4 dakika bekledikten sonra şekerin ve mayanın suyun içerisinde iyice çözüldüğünü görene kadar çırpın.
Pizza yufkasının çok iyi hazırlanabilmesi için içerisindeki un
kalitesi yüksek ve iyice elenmiş olmalıdır. Unu elemenizin ardından ortasını bir
havuz misali açarak şekerli ve mayalı karışımınızı ortasına dökün. Bu şekilde 10 15 dakika kadar ılık bir ortamda mayalamaya bırakın. Bu süre geçmesinin ardından hamurunuzun elastiki bir hale alana kadar yoğurun. Hamuru daha önce kullanmadığınız bir kap içerisine yerleştirerek 1 buçuk
saat kadar ılık bir ortamda
dinlendirin.
Pizza Hamuru ve Pizza Sosu Nasıl Yapılır?
Hamurun üzerine sereceğiniz karışım malzemelerinden sosisi küçük parçalara bölebilir veya düz ve
ince bir şekilde kesebilirsiniz. Domatesler, salamlar ve biberler
ince bir şekilde dilimlenmiş olması gerekmektedir.
Ardından daha önce hazırlamış olduğunuz hamuru 25 cm çapında açın ve elinizle olduğunca düzgün olmasını sağlayın.
Hamuru pizzayı pişireceğiniz tepsiye sererek üzerine domates sosunu dökerek üzerine sürün. Daha önce pizza için hazırlamış olduğunuz içeriği sosun ardından üzerine yerleştirin.
Fırınınızı 200 C ye getirerek ısınmasını bekleyin.
Hazırlamış olduğunuz pizzayı istediğiniz kadar eşit parçaya bölün ve fırınınız ısındıktan sonra yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder