Sade Fındık Kreması
- 1.5 bardak taze fındık
- 1 ufak çay bardağı badem sütü (Türkiye’de çok büyük çay bardakları da var, ufak çay bardağı olsun)
- 5 çorba kaşığı agave nektarı (bal da olabilir)
- Bir fiske tuz
Yapılışı:
- Önce fındıkları fırında 15 dakika güzelce kavurun.
- Çıkarır çıkarmaz avucunuzun içinde birbirine sürterek kabuklarını ayıklayabilirsiniz.
- Fındığın yağı iyce çıkmış oluyor. Sonra bunları mutfak robotuna atın. Aynı badem ezmesindeolduğu gibi yağını salıp, krem kıvamına gelinceye kadar çevirin. 5 dakika veya daha fazla beklemeniz gerekebilir. Ara ara durdurup spatula ile kenarlara yapışanları içe karıştırın.
- Sonra üstüne agave nektarı, tuz ve badem sütünü ekleyip tekrar çevirin.
Kakaolu Fındık Kreması
- 1.5 bardak taze fındık
- 2 ufak çay bardağı badem sütü (Türkiye’de çok büyük çay bardakları da var, ufak çay bardağı olsun)
- 7 çorba kaşığı agave nektarı (bal da olabilir)
- Bir fiske tuz
- 1/3 bardak (ölçekli) şekersiz kakao
- 1 çorba kaşığı fındık yağı
Yapılışı yukarıdakinin aynı, sadece kakao ve fındık yağı ekliyorsunuz. Kakaoyu döküp hafifçe yedirdikten sonra robotu çalıştırın, poff diye kenarlara dağılmasın.
1.5 bardaktan yaklaşık 800 gr. kavanozu dolduracak kadar fındık ezmesi çıkıyor. Ben iki ayrı porsiyon değil, önce sade yaptım. Onu tattık. Sonra üstüne kakaosunu, süt ve agave ilavesini ve fındık yağını kattım.
Diğer tariflere nazaran çikolatasız, inek sütsüz, kremasız ve tereyağsız olduğu için tadı çok yoğun değil. Hafifçecik. Badem sütü çok güzel bir tat veriyor. Sade fıstık ezmesini sevenler bu ikisine kesin bayılacaklar. Kakaolu tariften Nutella performansı bekleyenler biraz hayal kırıklığı yaşayabilirler. Sanırım ona Lebovitz amcanınki gibi çikolatayı basmak gerek. Bence kakaolu hali de çok leziz.
Bu arada benim favorim Fiskobirlik’in sade fıstık ezmesi. Her zaman bulunmuyor. Ama içinde diğer büyük markalara göre çok daha az yağ, şeker, ıvır, zıvır katkı maddesi var.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder