16 Ekim 2012 Salı

Çeçil peynirli ıspanak bohçası

Çeçil peynirli ıspanak bohçası


MALZEMELER
 200 gram ıspanak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çay bardağı ceviz
75 gram İçim çeçil peyniri
1 tutam muskat cevizi
2 yemek kaşığı krema
2 adet yufka

 HAZIRLANIŞI
 Soğanları zeytin yağında kavurun.
Üzerine ıspanakları ekleyip, suyunu çekene kadar kavurun.
Dişe gelir şekilde kırılmış cevizleri ekleyip, muskat cevizini rendeleyin.
Karışımı ocaktan alıp krema ilave edin.
Yufkaların kenarlarını kesip kare şeklinde yufkalar elde edin.
Her kareyi 4 eşit kareye bölüp, eritilmiş tereyağı ile yağlayın.
Yağlı kısmı dışarıya gelecek şekilde topkek kalıplarının içine bu yufkaları yerleştirin.
 İçlerine ıspanaklı karışımı pay edin.
Her yufkanın içine çeçil peyniri koyun.
Yufkaların ağızlarını birer fırın ipi ile bağlayıp, önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

NOT Fırından çıkan ıspanak bohçalarının üzerindeki ipleri, kurdele ile değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder