18 Ekim 2012 Perşembe

Çiğ Börek



Çiğ Börek

İşte adım adım çiğ börek tarifi..
5-6 kişilik
10 dakika
Tavada 2-3 dakika


Malzemeler

Kıyma (200 gram)
Yoğurt (2 çorba kaşığı)
Un (5 su bardağı)
Su (1 su bardağı)
Sıvıyağ (1 su bardağı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı

Püf Noktası

Malzemeye ek olarak domates ve soğan da ilave edebilirsiniz.

ÇİĞ BÖREK VİDEOSU 

Adım Adım Pişirme


1-
Derin çukur bir kaba 2 çorba kaşığı yoğurt, 4 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice yoğurun. Bir miktar unu tezgaha serpin. Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun. Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın. .

2- Bir kapta 200 gr. kıymaya 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin. Hepsini birlikte iyice yoğurun.

3- Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun. Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin. Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırın. Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder