18 Ekim 2012 Perşembe

Fasulye Pilaki


İşte adım adım fasulye pilaki tarifi..
6-8 kişilik
10 dakika
Tencerede, orta ateşte 20 dakika

Malzemeler

Bombay Fasulye (Yarım kg)
Arpacık soğan (10 tek)
Sarımsak (3-4 diş)
Havuç (3 adet)
Patates (3 adet)
Sarı Biber (1 adet)
Kırmızı Biber (1 adet)
Domates (1 adet)
Salça (1 yemek kaşığı)
Limon (1 adet kabuğu soyulmuş)
Su (4 su bardağı)
Sıvı yağ (1 çay bardağı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Şeker (1 çay kaşığı)

Püf Noktası


Pilakinizi bombay fasulyesinden pişirmeniz önerilir. Ülkemizde Bolu, Mudurnu ve Göynük civarında yetişen ve oldukça iri olan bu fasulyeden bulamazsanız, diğer fasulyelerin pişme süresi birbirinden farklı olduğu için, fasulyelerin haşlarken dağılmamasına ve fazla pişmemesine dikkat edin.
FASULYE PİLAKİ VİDEOSU

Adım Adım Pişirme


1-
 Fasulyeleri bir gece öncesinden ılık suda ıslatın ve bekletin. Tencereye 4 bardak suyun içine koyun ve 1 gece bekleterek yumuşattığınız fasulyeleri 25-30 dakika kaynatarak haşlayın. Yumuşayınca fasulyeleri ateşten alın ve haşlama suyunu süzdürün.

2- Bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağı koyduktan sonra 3-4 diş sarımsağı küçük küçük doğrayın ve tencereye atın. Orta ateşte sarımsakları kavurun..

3- 3 adet havucu küp küp doğrayın. Sarımsakların üzerine, 10 tek arpacık soğan ile birlikte ilave edin. Soğan, sarımsak ve havuç hepisini beraber kavururken, renkli biberleri, 3 adet patatesi küp küp doğrayın ve tencereye atarak hepsini birlikte 2-3 dakika daha karıştırarak kavurma işleminize devam edin.

4- Bu sırada 1 adet domatesi küp küp doğrayın. 1 yemek kaşığı salçayı karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Doğradığınız renkli biberleri ve domatesleri tencereye koyun..

5- Önceden haşladığınız bombay fasulyenin tamamını da tenceredeki malzemelerin üzerine ekleyin. Dileğiniz miktarda tuz atın..

6- 
1 adet kabuğu soyulmuş limonu dilimleyerek tencereye atın. Üzerine de 4 su bardağı sıcak su ekleyerek tencereyi 20 dakika orta ateşte kaynamaya bırakın. Pilakinizi, piştikten sonra soğumaya bırakın ve sosu ile birlikte soğuk olarak servis yapın.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder