7 Ekim 2012 Pazar

közlenmiş soğan salatası

Közlenmiş soğan salatası


Közlenmiş soğan salatası tarifi;

Köz soğan salatası Adana’da ve kebap mutfağının yoğun olduğu diğer bölgelerimizdeki kebapçıların ikram listelerinin başında gelir. Közlenmiş soğan salatası iki şekilde hazırlanır. Birincisi kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünen soğanlar, bir soğan bir kuşbaşı doğranmış kuyruk yağı olacak şekilde şişe dizilir ve soğanların dış yüzeyleri karamelize olana kadar kömür ateşinde pişirilir ve daha sonra salataya dönüştürülür. Bu şekilde hazırlarsanız sıcak olarak tüketilmesi gerekir. Bu hafta sonu mangal yapmak isteyenler için, biz diğer yöntemin tarifini paylaşacağız.


Malzemeler


500 gr küçük kuru soğan (yumurtadan büyük olmamalıdır)
3 çorba kaşığı sıma zeytinyağı
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteyen acı kullanabilir)
1 çay kaşığı tuz
Kekik ve kuru nane (opsiyonel)
§ Soğanları, kabuklarını soymadan şişlere diziniz.
§ Soğanların kabukları iyice yanana kadar iki taraflı olarak kömür ateşinde pişiriniz. (mangal şansı olmayanlar fırının üst ızgarası ile yapabilir)
§ Soğanların kök kısımlarını bir bıçakla keserek ayırınız.
§ Daha sonra sap kısmından üç parmağınızla tutup hafifçe bastırarak soğanları kabuklarından çıkarınız.
§ Kabuklarını ayırdığınız soğanları kabaca doğrayarak salata kâsesine alınız, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini ilave ettikten sonra güzelce harmanlayınız.
§ Servis tabağına aldıktan sonra sumak ve diğer baharatları üzerine serpiniz.
§ Afiyet olsun.

Kaynak:http://www.mutfakgazetesi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder