Kıymalı Lazanya Tarifi
Malzemeler:
1 kutu düz lazanya (500gr)
içi için
3-4 kaşık sıvı yağ
3 tane iri soğan
2-3 diş sarımsak
500 gr kıyma
azcık karabiber(isteğe bağlı)
yeterince tuz
beşamel sosu için
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
aralara ve üstüne dökmek için
2-3 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı:
Önce içimizi ve beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. İçi için soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı incecik doğruyoruz ve sıvı yağla birlikte tavamıza koyup kavuruyoruz. Daha sonra kıymamızı tuz ve karabiberimizi ilave edip kıymalar pişinceye kadar kavuruyoruz. Diğer tarafta beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Sosu bol kullanmak ve her tarafına iyice yaymak gerekiyor. Sosumuzun kıvamı oldukça akışkan olmalı ki işimizi kolaylaştırsın. Sütümüzle unumuzu kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kapatıp tuzumuzu ilave ediyoruz. Şimdi lazanyamızı yapmaya hazırız.
Dikdörtgen bir borcamın altına yağlı kağıt seriyoruz üstüne her yeri kaplayacak şekilde bir sıra lazanya diziyoruz (her yeri kapatabilmek için gerektiğinde lazanyayı kırarak kullanabiliriz) lazanyanın üstüne sosumuzdan her yerini kapatacak şekilde yayıyoruz üstüne iç harcımızdan her tarafa eşit olacak şekilde yayıyoruz onun üstüne de kaşar peyniri rendesi döküyoruz. (İlk denemizde mozarella kullanmıştık. Çok güzel olmuştu. Elinizde olan eriyen peynirlerden herhangi birini de kullanabilirsiniz)Bu işlemleri sırasıyla malzemelerimiz bitinceye kadar yapıyoruz. ( En üstte lazanyadan sonra sos ve peynir rendesi olacak. Malzemeleri en başta eşit bir şekilde ayarlamak işimizi kolaylaştırır.) Tepsimizin üstünü alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz. İlk yarım saatten sonra folyoyu açıyoruz ki kaşarlarımız kızarsın. Fırından çıkarmadan önce lazanyaların pişip pişmediğini çatalla kontrol etmeyi unutmayalım. Ellerimize sağlık.
Not: Bu tarif yaklaşık 10 kişilik oluyor. Yarı yarıya azaltarak da yapabilirsiniz. İçini farklı şekillerde de hazırlayabilirsiniz. Ben üçüncü denememde mantar ilave etmiştim. Çok da lezzetli olmuştu.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder