21 Ekim 2012 Pazar

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi

Kış yaz farketmez kek her mevsim yenebilen ve ikramlarda ve çay yanında tüm hanımların sanırım baş tacı Haşhaşı mutfaktan genelde hamurişlerine gerçekten çok yakışıyor bakalım haşhaşlı kek nasıl oluyor...


Malzemeler

3 adet yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak
eksik sıvıyağ
2 çorba kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
100 gram haşhaş tohumu
2.5 su bardağı un
3-4 parça damla sakızı+1 çorba kaşığı tozşeker
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Limonlu Haşhaşlı Kek Yapılışı
ODA sıcaklığındaki yumurtaları mikser yardımı ile şekerle çırptıktan sonra sütü, sıvıyağı, limon suyunu ve kabartma tozunu ekleyip yeniden çırpın. Başka bir kapta haşhaşı yarım su bardağı su ile ocağa alın. Suyu bitene dek pişirin. Elediğiniz unu çırptığınız hamura ekleyin. Damla sakızını 1 çorba kaşığı tozşeker ile havanda dövüp hamura ekleyin. Son olarak haşhaş ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin. Hamuru, yağladığınız kalıba dökün. Fırını 175 derecede 4 dakika ısıtın. Kalıbı fırına yerleştirin. Kek pembeleşene dek pişirin. Kuru bir bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiğinde sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun.

Kaynak:Sofra


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder