19 Ekim 2012 Cuma

Meşhur Muğla Çökertme Kebabı tarifi

Meşhur Muğla Çökertme Kebabı 


Eti parmak uzunluğunda şeritler halinde veya kuşbaşı...





Malzemeler

700 gr. bonfile veya tranç
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 adet küçük soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet iri patates
2 su bardağı yoğurt
2 diş Taşköprü sarımsak


Yapılışı
Eti parmak uzunluğunda şeritler halinde veya kuşbaşı olarak doğrayın.
Baharatları ve zeytin yağını ekleyip harmanlayın. En az 2 saat bu şekilde bekletin.
Dinlenip yumuşayan eti, ikiye bölünmüş soğanı, ısıtılmış tavaya alıp önce hızlı ateşte, rengi döndükten sonra ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın tuzunu atın ki et sertleşmesin.
Patatesleri ince uzun doğrayın. Bol zeytin yağında kızartın.
Patatesleri bir servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
Yoğurdun üzerine etleri döküp, soğutmadan servis edin. Bol yeşil salata eşliğinde yemenizi tavsiye ederim.
Bu nimetleri bahşeden Rabbimize hamd-u senalar olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder