4 Ekim 2012 Perşembe

Rus Salatası

Rus Salatası

içindekiler


1/2 su bardağı (cup) mayonez
500 gr salata yapmaya uygun patates (6 adet yumurta büyüklüğünde patates yaklaşık 500 gr geliyor)
1 su bardağı (cup) taze yada donmuş bezelye (konserve olmayacak)
Orta boy kırmızı soğanın yarısı; küçük küçük doğranmış
2 yemek kaşığı ince ince doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze tarhun otu
2 yemek kaşığı kapari (kaparinin dünyadaki en büyük üreticisinin Türkiye olduğunu öğrendiğimden beri çok kullanıyorum bu sebzeyi)
Sızma zeytinyağı
Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber

hazırlanışı

Orta büyüklükteki bir sos tenceresinin içinde, bir miktar tuz eklediğiniz kaynar suda, taze bezelyeleri diri kalacak şekilde haşlayın.
Kepçeyle bezelyeleri tencereden alın ve buz gibi suyun altından geçirip, yeşil rengini korumasını sağlayın.
Bezelyeleri haşladığınız kaynar suyun içine patatesleri ekleyin. 15-25 dakika arasında bir süre kadar, diri kalacak şekilde haşlayın.
Süzdürüp, soğuyunca kabuklarını soyun ve 1 cm'lik küpler şeklinde doğrayın.
Büyük bir salata kasesinin içine patatesleri, bezelyeleri, kırmızı soğanı, doğranmış taze otları koyup hepsini harmanlayın.
En son olarak mayonezi, kapariyi, tuzu, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyip hepsini karıştırın ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder