10 Ekim 2012 Çarşamba

Susamlı Soslu Deniz Ürünleri Salatası


Susamlı Soslu Deniz Ürünleri Salatası

Malzemeler

200 gram yumurtalı erişte
1 soğan, soyulmuş, ince ince kıyılmış
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yağ
200 gram dondurulmuş deniz ürünleri salatası, çözülüp doğranmış
2 salatalık, jülyen usulü doğranmış
1 bardak taze nane
2 yemek kaşığı soya sosu
2 çay kaşığı susam yağı
2 santimetre uzunluğunda taze zencefil, soyulmuş rendelenmiş
1/8 yemek kaşığı wasabi (bir tür Japon baharatı)
1 yemek kaşığı susam, kavrulmuş


Tarif

Erişteyi ısıya dayanıklı bir kaseye koyun. Üzerine kaynar su dökün ve 4-5 lığına bir kenara koyun. Suyunu süzüp durulayın.
Soğanı tuzlayıp suyunu çıkartmak için iyice sıkın. 5 lığına kenara koyun. Sıkın ve bir kağut havlu üzerine bırakın.
Bir kızarma tavasında yağı ısıtın (ocak yüsek ısıda yansın).
Soğanı pembeleşene ve gevrek olana kadar 5 pişirin.
Kağıt havlu üzerine koyup fazla yağını alın.
Erişteyi, deniz ürünleri salatasını, salatalığı ve naneyi karıştırın. Soya sosunu, susam yağını, zencefil ve wasabiyi karıştırıp eriştenin üzerine ekin.
Üzerine susam ve kızarmış gevrek soğan koyarak servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder