7 Kasım 2012 Çarşamba

Kuru Meyveli Kek Tarifi

Kuru Meyveli Kek 

Öncelikle yaban mersini ve siyah üzüm kurularımız...



Malzemeler
4 adet yumurta
2 bardaktan 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
bir fiske tuz
minik doğranmış kuru meyveler(kayısı(rengi koyu olan),kuru üzüm,
kuru siyah üzüm,yaban mersini,portakal kabuğu,ceviz,damla çikolata
1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un


Yapılışı
Öncelikle yaban mersini ve siyah üzüm kurularımızı sıcak suda 10 dakika bekletip süzüyoruz.Daha sonra bütüN meyveleri minik minik doğruyoruz.Oda sıcaklığındaki 4 yumurtayı ,şeker ve bir fiske tuz yardımıyla bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz.Sırasıyla yoğurt ,sıvıyağ ,kabartma tozu,vanilya ve elediğimiz unumuzuda ekleyip iyice çırpıp sade bir kek hamuru elde ediyoruz.Kuru meyvelerimizin üzerine biraz un döküp karıştırıyoruz(dibe çökmemeleri için)Tahta bir kaşıkla kek hamurumuza kuru meyveleri iyice karıştırıyoruz.Hamurumuzu yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza boşaltıyoruz ve 170 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika hiç kapağını açmadan pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder