4 Kasım 2012 Pazar

Pastane Açması (Resimli Tarif)

Pastane Açması (Resimli Tarif)



Okurlarımızdan gelen yoğun istek üzerine bu bayramda resimli bir açma tarifi yayınlamak istedim. Bu da pastane poğaçası gibi pasta ustasına ait gerçek bir açma tarifi. Yapımı oldukça kolay ve son derece leziz. Ben, geç yapılan kahvaltılarda ve çay saatlerinde ikram etmek için yapıyorum. Her seferinde büyük övgüleralıyorum. Şimdiden afiyetler olsun...





Malzemeler:


3 bardak beyaz un

Çeyrek (¼) bardak sıvıyağ

1 çorba kaşığı şeker

1 silme tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı instant kuru maya veya yarım küp yaş maya

1 bardak su

İçi için:

75 gram margarin, yumuşak

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

12 açma



Yapılışı: 

1. Unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu ve sıvıyağı karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki suyu ve sıvıyağı karışıma ilave edip 2-3 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

3. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.

4. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Arada elinizi sıvıyağ ile yağlayarak, parçaları mutfak tezgahı üzerinde tek elinizle yuvarlayarak düzgün bezeler yapın.

5. Bezelerin üstlerine margarini eşit miktarda yerleştirin. Hamuru parmak uçlarınızla yassıltıp gerekirse kenarlardan çekiştirerek tatlı tabağı (15-20 cm çapında) büyüklüğünde açın. Gördüğünüz gibi hamur oldukça incelmişolmalı.

6. Hamuru resimlerdeki gibi ince bir rulo şeklinde sarıp iki elinizle burgu şekline getirin. Burgunun iki ucunu açılmayacak şekilde sağlamca birleştirin.

7. Açmaları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip 30 dakika kadar ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanıp kabarmalarını sağlayın.

8. Mayalanmış açmaların üzerine çırpılmış yumurta sarısını nazik hareketlerle sürün.

9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder