5 Ocak 2013 Cumartesi

Etli Beypazarı Güveci



Beypazarının Nefis Lezzetlerinden olan ve aslı Beypazarının Tarihi Taş Fırınlarında pişirilen Beypazarı Güvecinin yapılışı:
Malzemeler :
  • 1 Kg Baldo Pirinç
  • 3 Adet Orta Boy Domates
  • 3 Adet Sivri Biber
  • 4 Kg Kuzu Eti veya tercihe göre 4 Kg Tavuk Eti
  • 0,5 Kg Kuyruk Yağı
  • Yeteri Kadar Tuz
Hazırlanışı:
Güvecin içine domates ve sivribiberler doğranır. Et tercihe göre doğranır. Kuzu etiyse kaburga ve ön butlar parçalara ayrılır. Normal etse kuşbaşı olarak doğranabilir. Tavuk etiyse parçalanarak veya butlar bütün olarak kullanılabilir. Etlerde güvece eklenerek , su koyularak fırında bir süre pişirilir. Kuyruk yağı doğranarak kızartılır ve pişirilir. Pişen et ve sebzeler kevgirle başka bir kaba alınır. Güveçte kalan suya pirinç ve tuz eklenerek yeniden fırınlanır ve 15-20 dk kadar pişirilir. Etler pilavın üzerine döşenir ve üzeri iyice kapıtılarak demlenmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder