Şekepare Tarifi
Gerekli malzeme:
3 su bardağı un
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı irmik
125 gr tereyağı
2 yumurta
Yarım paket hamur kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Şerbet için:
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
1. Unu hamur yoğurma kabına alıp irmik, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Ortasını açıp yumuşatılmış tereyağı ve yumurtaları ilave edip yoğurun.
2. Fırın tepsisine yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Oval şekil verip yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
4. Diğer tarafta şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocağı kapatın. Tepsiyi fırından çıkarın. Şekerparelerin üzerine ılık şerbeti döküp şerbetini çekene kadar bekletin. Üstlerini toz fıstıkla süsleyip servis yapın.
*** Bu tür hamur işlerinde yumurtalar biraz büyük olduğunda hamuru yoğururken biraz daha un eklemeniz gerekebilir. Hamur elinize yapışırsa ellerinizi de unlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder