22 Ocak 2013 Salı

Arnavut Ciğeri

  Malzeme:
1
0.5
1
1.5
2
0.5
adet
su bardağı
su bardağı
çorba kaşığı
baş
demet
 
Karaciğer (koyun)
Un
Zeytinyağı
Kırmızıbiber (acı)
Soğan
Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı:


Hazırlanışı:
Karaciğerin ince zarı soyulur, sinirli kısımları dikkatlice çıkarılır. Daha sonra karaciğer bir tahta üzerine yatırılarak fındık büyüklüğünde parçalar halinde doğranır. Bu parçalar büyükçe bir kasenin içine konur ve üzerine bir kaşık kırmızıbiber serpilerek iyice karıştırılır.
Yarım saat kadar dinlendirilen ciğer parçaları önce bol una bulanır. Sonra üzerindeki unun dökülmesi için eleğe konarak silkelenir ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırılan tavaya birer avuç birer avuç atılır. Karıştırılarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağı süzdürülerek servis tabağına alınır.
Ciğerin pişirilmesi bitince tabağın üzerine tuz serpilir. Tavadaki yağın üçte biri alınır, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber konur. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağ ciğerin üzerine gezdirilerek dökülür.
Bu arada, yarımay biçiminde ve mümkün olduğu kadar ince doğranıp, tuzla ovulmuş ve iyice yıkanmış soğanın suyu süzülür. Sonra, temizlenip ince ince kıyılmış olan maydanoz ve soğan karıştırılarak piyaz yapılır ve bu piyaz isteğe göre ya ciğerlerin konduğu servis tabağının kenarına ya da ayrı bir tabağa konarak arnavut ciğeri ile birlikte servis yapılır.
 

Afiyet Olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder