5 Mayıs 2011 Perşembe

Arrabiata Sos

 Arrabiata Sos

Malzemeler :
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
3 Adet Büyük Domates
4 Büyük Diş Sarmısak
4 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
3-6 Adet Kuru ya da Taze Kırmızı Süs Biberi
1 Su Bardağı Domates Suyu
1 Yemek Kaşığı Fesleğen
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Tutam Maydanoz
1 Adet Kesme Şeker
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı :
Sarmısaklarınızı çok ince doğrayıp, soğanları rendeleyin. Kuru biber kullanıyorsanız saplarını alıp iri parçalara ayırın. Taze biber kullanıyorsanız da küçük doğrayın. Yağınızı derince bir tavaya alıp soğan, sarmısak ve biberleri ekleyin. Kısık ateşte biraz çevirin. Bu esnada domateslerinizi soyarak küp küp doğrayın ve tavanıza ekleyin. Tuzunuzu ve kesme şekerinizi ilave edin. Biraz karabiber serpin. Domatesler yumuşadıktan sonra domates suyunuzu ilave edin. ve altı kısık olarak kaynamaya bırakın. Çok koyulaştığı taktirde su ilave edebilirsiniz. Daha sonra içine çok ince kıyılmış maydanoz ve kekiğinizi ilave edin. Sosunuzu bir robota ya da blender’a alarak çekebilir ya da el blender’ı kullanarak pişirme kabınızın içinde de inceltebilirsiniz. Dilerseniz fesleğeni bu esnada çok ince kıyarak içine de ilave edebilirsiniz ya da sosu kullanırken üzerine de serpebilirsiniz.
Püf Noktası :
Domatesler mevsime göre sululuk ve tat açısından farklılık gösterebilir. Eğer kış mevsiminde bu sosu hazırlıyorsanız domates lezzeti çok da iyi olmayacaktır. Bu nedenle domates suyunun ölçüsünü artırabilirsiniz ya da konserve domates kullanabilirsiniz.
Eğer kuru acı biber kullanıyorsanız ve sosunuzu çok acı seviyorsanız, biberlerin damar kısımlarını ve tohumlarını ayıklamamanızı tavsiye ederim. Sosu gerçekten çok ecı sevenler içerisine biraz da acı chilli biberi sosu ekleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder