Kadınbudu Köfte
Malzemeler• 500 gr. kalça göğüs karışık tavuk kıyması• 2 diş sarmısak• 1 soğan (rendelenmiş)• 1 yumurta sarısı• 1 su bardağı haşlanmış pirinç• 1-2 dal ince kıyılmış maydanoz• tuz• karabiberKızartmak İçin• sıvıyağı• 2 yumurta• 1 su bardağı un• 1 su bardağı galeta unu
Malzemeler
• 500 gr. kalça göğüs karışık tavuk kıyması
• 2 diş sarmısak
• 1 soğan (rendelenmiş)
• 1 yumurta sarısı
• 1 su bardağı haşlanmış pirinç
• 1-2 dal ince kıyılmış maydanoz
• tuz
• karabiber
Kızartmak İçin
• sıvıyağı
• 2 yumurta
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı galeta unu
Malzemeler
• 500 gr. kalça göğüs karışık tavuk kıyması
• 2 diş sarmısak
• 1 soğan (rendelenmiş)
• 1 yumurta sarısı
• 1 su bardağı haşlanmış pirinç
• 1-2 dal ince kıyılmış maydanoz
• tuz
• karabiber
Kızartmak İçin
• sıvıyağı
• 2 yumurta
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı galeta unu
Kadınbudu Köfte Tarifi
1 Tavuk kıymasının içine sarmısak ve soğanı rendeleyin. Haşlanmış pirinç, yumurta sarısı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun.
2 Limon büyüklüğünde köfteler yapın. Elinizle şekil verin. Köfteleri Önce una, sonra çırpılan yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın.
3 Kızgın yağda tavayı sallayarak arkalı Önlü, kızartın.
4 Patates püresi ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder