5 Mayıs 2011 Perşembe

Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu Köfte

Malzemeler
•  500 gr. kalça göğüs karışık tavuk kıyması
•  2 diş sarmısak
•  1 soğan (rendelenmiş)
•  1 yumurta sarısı
•  1 su bardağı haşlanmış pirinç
•  1-2 dal ince kıyılmış maydanoz
•  tuz
•  karabiber
Kızartmak İçin
•  sıvıyağı
•  2 yumurta
•  1 su bardağı un
•  1 su bardağı galeta unu

Malzemeler
•  500 gr. kalça göğüs karışık tavuk kıyması
•  2 diş sarmısak
•  1 soğan (rendelenmiş)
•  1 yumurta sarısı
•  1 su bardağı haşlanmış pirinç
•  1-2 dal ince kıyılmış maydanoz
•  tuz
•  karabiber
Kızartmak İçin
•  sıvıyağı
•  2 yumurta
•  1 su bardağı un
•  1 su bardağı galeta unu


Kadınbudu Köfte Tarifi
1   Tavuk kıymasının içine sarmısak ve soğanı rendeleyin. Haşlanmış pirinç, yumurta sarısı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun.
2   Limon büyüklüğünde köfteler yapın. Elinizle şekil verin. Köfteleri Önce una, sonra çırpılan yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın.
3   Kızgın yağda tavayı sallayarak arkalı Önlü, kızartın.
4   Patates püresi ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder