BOLONEZ SOSLU SPAGETTİ
Malzemeler;
*1 paket spagetti,
*300-400 gr kadar orta yaglı kıyma
*1 adet orta büyüklükte kuru soğan
*2 adet domates ( rendelenecek )
*1 yemek kaşığı kadar salça
*2-3 diş sarmısak ( çok küçük doğranmış )
*1/4 demet maydanoz( ince kıyılmış ) -Çocuklar sevmediği için biz kullanmadık
*Tuz, karabiber, pulbiber
*Tereyağı
Hazırlanışı;
1. Spagettiyi, tuzlu ve bol kaynamış suda haşlayın. İsterseniz yapışmamaları için haşlama suyuna bir kaşık sıvıyağ kaıştırın.
2. Spagetti haşlanırken, kıymaları bir kaşık tereyağı veya zeytinyağı ile bir tavada pişirmeye başlayın.
3.Soğanları yemeklik doğrayın ve yarı pişmiş kıymanın üzerine ekleyerek kavurmaya devam edin.
4.Rendelenmiş domatesleri ve salçayı da karışıma ilave ederek iyice pişirin.
5.Sosun pişmesine yakın sarmısakları ve baharatları da katıp, biraz daha pişirin. Eğer maydanoz kullanacaksanız, oldukça minik doğranmış maydanozları, altını kapattığınız sosun içine katıp, karıştırın.Haşlanan spagettileri süzgece alarak süzün.
6.Tencereye iki-üç yemek kaşığı kadar tereyağı koyarak eritin, tereyağı hafifçe köpürmeye başladığında süzdüğünüz spagettileri ekleyin ve karıştırın.
7.Tereyağı ile karıştırdığınız, spagettiyi servis tabağına alın ve üstüne hazırladığınız Bolonez sosu yayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirisiniz. Servisinizin sıcak olmasına dikkat edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder