3 Mayıs 2011 Salı

SEBZE SUYU ÇORBASI TARİFİ

SEBZE SUYU ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze kekik
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3 ince dilim taze zencefil
  • 1 adet rezene
  • 3 adet kereviz sapı
  • 4 diş sarımsak
  • 10-20 adet kişniş tohumu
  • 8-10 adet karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2.5 litre su
Yapılışı
  1. Bütün malzemeleri, tencereye sığacak büyüklükte, irice kesip üzerine soğuk suyu ilave edin.
  2. Kaynama noktasına getirip altını kısın ve yarım saat pişmeye bırakın.
  3. Bir süzgeçten geçirerek geniş bir kaba aktarın.
  4. Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 su bardaklık porsiyonlara bölüp buzlukta hava geçirmeyen kaplarda çok uzun süre saklayabilirsiniz (ben kilitli buzdolabı poşetlerinde saklıyorum). Dilerseniz buz kalıplarına döküp donduktan hemen sonra yine hava geçirmeyecek bir şekilde paketleyip de saklayabilirsiniz. Hemen kullanacaksanız buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder