11 Mayıs 2011 Çarşamba

Çilekli Clafouti

Çilekli Clafouti



Malzemeler:
• 1 kase çilek
• Yarım su bardağı un
• 3 adet yumurta
• Yarım bardak toz şeker
• ¾ bardak krema
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• ¾ bardak süt
• Bir tutam tuz
• Pudra şekeri (üzeri için)
Hazırlanışı:
Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Fırın kabını tereyağıyla yağlayın ve un serpin. Unun kabın her tarafına bulaşmasını sağlayın. Fazla unu dökün. Büyükçe bir kasede yumurtaları köpürene kadar çırpın. Toz şekeri ve tuzu ekleyip çırparak karıştırın.  Yarım bardak unu da karışıma ilave edip karıştırın. İkiye ayrılmış çilekleri fırın kabına dizin. Yumurtalı hamuru kapta çileklerin üzerine dökün. 40 dakika süreyle clafouti kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder