11 Mayıs 2011 Çarşamba

Pizza Mista

Pizza Mista

Malzemeler:
• 400 gram un
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 480 gram mozarella peyniri
• 120 gram mısır
• 120 gram sucuk
• 150 gram mantar
• 150 gram dana jambon
• 8 adet çeri domates
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 adet yumurta
• 5 gram yaş maya
• Tuz
• 1 çay kaşığı şeker
 • Yarım çay bardağı süt
• 1 su bardağı su
Sos İçin:
• 10 gram çam fıstığı
• 1 diş sarımsak
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Tuz • Kekik
• 200 gram ketçap
• 200 gram salça
• 1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Un, yumurta, maya, şeker, süt, tuz ve suyu bir kabın içinde iyice yoğurduktan sonra, 135 gram hamuru açmaya başlayın. Açtığınız hamurun üzerine bir yemek kaşığı pizza sosunu sürün.  Mozarella peynirini üzerine yaydıktan sonra,  mısır, sucuk, mantar, dana jambon ve çeri domatesi koyup, 250 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Taze fesleğen ile servis edin.
Pizza Sosu İçin: Çam fıstığı, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve kekiği bir kabın içinde mikserle karıştırdıktan sonra, tava içinde kavurduğunuz Salçanın içine su ve ketçabı ekleyin. Ardından mikserde karıştırdığınız malzemeyi ekleyin ve tekrar mikser yardımı ile karıştırın. Son olarak kuru fesleğen ilave edip, soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder