10 Mayıs 2011 Salı

Dügün Çorbası Tarifi


Dügün Çorbası


DÜGÜN ÇORBASI MALZEMELER

200 gram kuşbaşı et
1 su bardağı un
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kırmızıbiber



TERBİYESİ İÇİN


1 ader yumurtanın sarısı
1 adet limon suyu

1 çay bardagı su
  

 DÜGÜN ÇORBASI YAPILIŞI

İlk olarak etlerimizi küp şekiller halinde doğrayalım.Ardından bir tencereye yeterince su koyarak etlerimizi pişirelim.Un ile bir bardak suyu karıştırarak bulamaç yapalım.arda kalan et suyunu bir tencereye alalım ve Pişmiş olan etlerimizi ilave edelim.Unlu bulamaca etlerimizi ilave edelim.Tuzumuzuda ilave ederek 10-12 dakika süre ile pişirelim.Terbiyesi için hazırlanan malzemelerimizi güzelce karıştırıp agır agır çorbamıza koyalım.çorbamızın üzerine kırmızıbiber ile yağ gezdirerek servise hazır hale getirelim.Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder